Basia Z. napisał(a):
To co piszę to też faktycznie tylko gdybanie.
....
I właśnie się pytam - gdzie Wy to widzicie ?
Ja dokładnie tak samo. Wszystko za szybko, za dużo na raz, za mało czasu. Niejasne a wręcz sprzeczne zapisy, wykluczające sie opinie i wypowiedzi. Jak już wspomniałem, nie wierzę w pewne zrządzenia losu a ta ustawa to zwyczajny bubel i gołym okiem widać, po ca tak na prawdę została napisana.
Basia Z. napisał(a):
Piszę tylko, że jest mało prawdopodobne, żeby pogotowie odmówiło przyjazdu, gdybym zadzwoniła na 999 i podała miejsce wypadku.
.
No, nie powiedziałbym - tak w ogóle. A powiedz, czy pogotowie jeździ do poszkodoawanych na terenie TPNu ? No raczej nie, nawet nie bardzo mogłoby. Na Jurze za chwilę może być tak samo. Takie mogą być przepisy, zarządzenia, procedury, że będzie mogło wjechać na podwórko pana X, który tam mieszka i właśnie zasłabł, ale vis-a-vis po drugiej stronie drogi nie wjedzie 100 m w polna drogę do połamańca. Nie wiem jak będzie kiedy pan X na swoim polu tuż obok skał chlaśnie sie kosą. Przyjedzie GOPR czy pogotowie ?? Zdrowy rozsądek niech się schowa, PRZEPISY będą stosowne. Oczywiście nic na ten temat nie ma ustawie - to jak wiadomo zapis ogólny.
Itepe, itde... wszystko już było. A weźmy jeszcze to, że "na własną odpowiedzialność". No niby wiem,
Lucyna, o co chodzi a dalej nie wiem. I co z tym zrobić ? Jak przegłosują to, jak pragnę zdrowia, do samej pani Kaczyńskiej napiszę, może jeszcze ona da rady... do ministra pisał nie będe... heh... sorki...
lucyna napisał(a):
Chodzi mi Jędruś o prewencję, o to, że moim zdaniem ta ustawa wpłynie pozytywnie na poprawienie bezpieczeństwa w górach i zapobiegnie niektórym wypadkom.
A nigdy w życiu ! Ustawa ? Jak ?? Zobacz co na drogach się dzieje ! Lucyna, obudź się ! Pobudkaaaa !

Basia Z. napisał(a):
Jeszcze mi się nasunęło.
Nie znam kompetencji członków jurajskiej grupy GOPR, jeśli chodzi o pierwsza pomoc i trudno mi ich oceniać.
Chodzą słuchy, że już jest OK. Od czasu szkolenia w Alpach troche wódy... ooops... sori... wody upłyneło

Basia Z. napisał(a):
Jędruś napisał(a):
Nie chce mu juz nawet juz do tej ustawy zaglądać
Będę złośliwa - nie chce mi się zaglądać, ale uważam że to bubel.
Baśka, ty złośliwa kobieto ! Czytaj uważnie !!! Po dwakroć mi wyskoczyło, takie to ważne

keff79 napisał(a):
Wyciąg narciarski w okolicach Niegowonic.
Gdzie to jest ? O Niegową chodzi ?