1. Model i nazwa firmy Deuter Aircontact 65+10
2. Podstawowa objętość plecaka, to 65 litrów z możliwością powiększenia o dodatkowe 10 litrów poprzez komin, 2900g
3. Brak membrany, dodano pokrowiec przeciwdeszczowy
4. Deuter Duratex 330D, Micro Rip Pro 6.6
5. Solidne zamki YKK, w dolnej komorze dwukierunkowe, w przedniej części kieszeń na mapę, szpejarki, dwie komory z możliwością połączenia ze sobą, dwie kieszenie boczne - Miechowie, idealne na termos, kieszeń w pasie biodrowym, boczne kieszenie z rozciagliwego materiału, duża ilość troków i pasów kompresyjnych, możliwość przypięcia dwóch dziab i kijków.
6. 3 lata
7. w chwili obecnej około 800 złotych, ja kupowałem w niemieckim intersporcie i zakup wyniósł mnie 140 euro
8. Tatry zimą i latem, biwaki tatrzańskie także zimą, skały - głównie jura i sokoliki
9.
10. Uczucia mam dość ambiwalentne, ponieważ plecak jest niezwykle solidnie wykonany, bardzo pakowny oraz posiada mnóstwo przemyślanych rozwiązań. Jego fenomenalny pas biodrowy, który kołysze sie wraz z naszymi ruchami i system nośny zbiera najlepsze noty, jednakże ja niekiedy mam z nim problem. W momencie napychania do plecaka więcej niż 20 kg szpeju, ciężar zaczyna przekładać sie bezpośrednio na moje biodra, do tego stopnia, ze stawianie kolejnych kroków sprawia ból. Być może jest to moj problem z regulacją systemu nośnego, jednak próbowałem wielu możliwości i trudno znaleźć mi optymalne ustawienie.
Plecak zabezpieczony jest warstwą dwr, jednak w górnej części, potrafi przemoknać, szczególnie jeśli materiał jest mocno napiety poprzez szczelnie wypełniona kieszeń w górnej części plecaka. Z pomocą przychodzi nam pokrowiec przeciwdeszczowy, który ratuje sytuację.